Sunprint

Sunprint

På dette kursus lærer du den enkle teknik sunprinting. Med den kan du lave flotte mønstre, ja nærmest “aftryk” af ting og planter på stoffet. 

Til ægte sunprint bruger man en farve, der bliver fikseret med sollys. 

Men teknikken kan også efterlignes med almindelig trykfarve, men her er det tørretiden, der er afgørende. Du maler stoffet med trykfarve og lægger de ting du gerne vil have aftryk af på stoffet, mens det er vådt. Når stoffet er tørt, har du de fineste tryk.

På dette kursus kan du lære begge teknikker.
Og når du er færdig på kurset, er du klar til at lave dine egne unikke stoffer med tryk derhjemme. 

Som navnet antyder, skal vi arbejde ude i det forhåbentlig gode vejr, og det er muligt at gå i haven omkring værkstedet og hente emner til trykkene.

I  tilfælde af regn rykker vi dog indenfor og bruger en lampe i stedet, ligesom det er muligt at afprøve andre simple trykteknikker i det omfang tiden tillader det. 

Medbring følgende materialer

Forskellige ting der kan ligge på stoffet og dække en flade. Det kan f.eks. være gardinringe, clips, knapper og net. Find det du har i gemmerne, du tænker kan bruges. Det kan også være stencils eller plastpose/lomme, der kan klippes til figurer. Har du planter/blomster i haven, du gerne vil afprøve, så tag dem endelig med. Læg dem mellem nogle avissider og i en plasticpose.

Derudover skal du have en saks, knappenåle og ekstra bomuldsstof (hvidt eller lyse farver) til at lave sunprint på. Det skal være vasket og strøget – brug ikke skyllemiddel. Medbring gerne nogle små bøtter med tætsluttende låg, Så er det muligt at få lidt farve med hjem.

Praktiske informationer

Prisen for kurset er 1490 kr.

Kursusprisen er inklusiv kopier, trykfarve, samt kaffe/te og småkager.

Forudsætninger: ingen

Har du nogle spørgsmål til kurset, er du velkommen til at ringe til mig på 22251188.

Kursusdatoer

Du kan se de aktuelle kursus datoer og tilmelde dig kurser i webshoppen.