Kalender

Du kan nemt få overblik over kurser og events ved at vælge kategori eller tag.

maj
24
fre
Udstilling på Galleri Dragehøj
maj 24 kl. 13:00 – jul 7 kl. 8:48
Udstilling på Galleri Dragehøj @ Galleri Dragehøj

Udstilling på Galleri Dragehøj med Birgitte Bruun Rasmussen Tekstilkunst og Helle Groth maleri og collage.

jun
22
lør
Frit broderi på “sunprinted”stof
jun 22 kl. 9:30 – jun 23 kl. 15:00
Frit broderi på "sunprinted"stof @ Tekstilmagi
Frit broderi på “sunprinted” stof

Kurset er over to dage.

Lørdag laver vi “sunprint”, en trykmetode, hvor man kan lave aftryk af forskellige ting og planter på stoffet. Læs mere om den del af kurset her

Søndag syr vi frit broderi ovenpå lørdagens tekstiltryk. Det kan være både maskin- og håndbroderi. Broderierne giver en ekstra dimension til tekstiltrykket og kombinationen løfter både tryk og broderi. Her er der mange muligheder for at lege.

Materialer du selv skal medbringe:

Lørdag: Forskellige ting der kan ligge på stoffet og dække en flade. Det kan f.eks. være gardinringe, clips, knapper og net. Find det du har i gemmerne, du tænker kan bruges. Det kan også være stencils eller plastpose/lomme, der kan klippes til figurer. Har du planter/blomster i haven, du gerne vil afprøve, så tag dem endelig med. Læg dem mellem nogle avissider og i en plasticpose.

Derudover skal du have en saks, knappenåle og bomuldsstof (hvidt eller lyse farver) til at lave sunprint på. Det skal være vasket og strøget – brug ikke skyllemiddel. Medbring gerne nogle små bøtter med tætsluttende låg, Så er det muligt at få overskydende farve med hjem.

Søndag: Broderigarn og tråd til både hånd- og maskinbroderi, Stof, stofrester og evt. garnrester i forskellige kvaliteter og farver. Derudover forsvindingsplast eller vlieseline, samt almindelige syredskaber.

Hvis du vil arbejde med maskinbroderi, er det nødvendigt, at du kan medbringe din egen symaskine, da det ikke er muligt at låne en. Din symaskine skal kunne slå transportøren fra og du skal have et stoppe- eller broderitrykfod. Ring hvis du er i tvivl.

Forsvindingsplast til maskinbroderi kan købes på kurset efter behov og en mere udførlig pakkeliste tilsendes før kursusstart.

Kursusprisen er inklusiv tekstilfarver, kopimateriale, samt kaffe/te og småkager.

Pris for kursus 1400 kr.

Forudsætninger: ingen

Har du nogle spørgsmål til kurset, er du velkommen til at ringe til mig på 22251188

Kursus datoer

Hold nr. B19.03: Lørdag d. 22. og søndag d. 23 juni fra 9:30 – 15:30. Tilmeld

jun
29
lør
Eco-print basis
jun 29 kl. 9:00 – jun 30 kl. 16:00
Eco-print basis @ Tekstilmagi
Kursus i Eco-print.

De dukker op alle vegne, de fantastiske tryk med Eco-print. Og har du også set dem og tænkt det er lige mig, så er muligheden for at komme i gang her.

Dette kursus er til dig, der har tænkt tanken, men bare ikke er kommet i gang endnu. Eller for dig, der har printet lidt og som gerne vil lære flere teknikker, så du får mere kontrol og skarpere print.

Kursusdato

Hold nr.T19.05: Ecoprint basis. Lørdag d. 29. juni fra 9-17 og søndag d. 30. juni fra 9-16. Tilmeld

Kursets indhold

På kurset bliver grundprincipperne gennemgået og forklaret og du får de fif og trick, der skal til for at styre processen og få gode print. Der bliver også gennemgået mere avancerede teknikker, der sætter dig i stand til at lave skarpe tryk selv på fine tekstiler, som silke pongee og chiffon. Du lærer, hvordan du bevidst kan udnytte eller undgå skygger og gennemslag, så du kun får tryk, der hvor du vil have det.

På kurset er den første dag klart defineret med gennemgang af de forskellige teknikker. Mens der på anden dagen er mulighed for at arbejde med individuelle ideer og eksperimenter. Her kan du f.eks. printe tørklæder, stof til bluser, toppe, nederdele osv. eller lave print på medbragte t-shirts.

Det siger kursisterne

Når du arbejder med eco-print, er intet 100% forudsigeligt. Planter, der har vokset forskellige steder, arter sig ikke altid ens. Til gengæld er der garanti for wow-effekt og masser af smukke print. På mit sidste eco- print kursus, blev deltagerne hurtigt enige om, at det her er en oplevelse, der bør være alle forundt. Og glæden ved at pakke de færdige tryk ud blev hurtigt til fælles begejstring.

Praktiske informationer

Holdene på eco-print kurserne er små med maksimum 5 deltagere. Så der er tid og plads til, at alle kan blive udfordret. Såvel nybegyndere som øvede. Du har et helt hæve/sænkebord til din rådighed og en god kontorstol, hvis du får brug for at hvile benene undervejs. Og tro mig, dagene går hurtigt, selvom det er en hel weekend.

Vi arbejder primært på uld- og silkestoffer på kurset, da det er disse kvaliteter, der er egner sig bedst til eco-print. Det vil dog være muligt i mindre omfang også at trykke på bomuld.

Det er muligt at købe uld,- silke- og bomuldsstoffer i forskellige kvaliteter, men du kan selvfølgelig også selv medbringe stof til at trykke på. Ligeledes er det muligt at købe forskellige eukalyptusblade til en fordelagtig pris. Du er også velkommen til at gå på jagt i min have og supplere lidt.

Prisen for kurset er 1750 kr.

Kursusprisen er inklusiv et lille kompendium, enkelte nødvendige materialer og kaffe/te.

Forudsætninger: ingen

Har du nogle spørgsmål til kurset, er du velkommen til at ringe til mig på 22251188.

Kursusdato

Hold nr.T19.05: Ecoprint basis. Lørdag d. 29. maj fra 9-17 og søndag d. 30. maj fra 9-16. Tilmeld